Gå til hovedindhold

NYHEDER

Der er ingen krav til, at medarbejderne skal have en uddannelse, når de gør rent på et hospital.

Gør rent uden uddannelse

Omkring halvdelen af de personer, der gør rent på landets sygehuse, har ingen uddannelse i hospitalsrengøring, viser opgørelse.

Rumænsk chauffør kræver dansk løn og efterbetaling for millionbeløb.

Kræver millionerstatning: Ikea-chauffør fik rumænsk løn i Danmark

​​​​​​​I marts afslørede BBC dumping-løn til rumænske chauffører, der kører Ikea-varer i Norden. Det ender nu i retssag, hvor rumænsk chauffør kræver dansk løn og efterbetaling for millionbeløb. Det handler om grov underbetaling og brud på EU’s regler, påpeger 3F Transport.

Blog: Det politiske forsamlingshus rummer stadig stor slagkraft

Fagbevægelsen og danskerne har vist, at regeringens borgerlige forringelser af velfærden kan bekæmpes med et stærkt modpres. Men kampen er ikke forbi. Lars Løkke står klar med nye forringelser forklædt som guld og grønne skove, skriver blogger Rasmus Jønsson.

John Steffensens sag kan få stor betydning for andre kommuner.

Sygedagpengedom kan give store efterbetalinger landet over

Byretten i Kolding behandler en sag om efterbetaling af sygedagpenge til en borger, som ulovligt fik dem stoppet med tilbagevirkende kraft af kommunen. Kravet lyder på 435.000 kroner. Dommen kan få betydning for mange andre borgeres sygedagpengesager rundt om i landet.

Arbejdsskadede får ikke samme besked om, at de bliver overvåget.

Overvågning: Forsikringsselskaber får deres metoder tjekket

Forsikringsbranchen skal efterforskes. Finanstilsynet vil undersøge, om forsikringsselskaber har stoppet brugen af kritiserede fremgangsmåder, når der er mistanke om, at en arbejdsskadet kunde svindler.

Det er noget helt andet for de unge at arbejde med sikkerhed i praksis frem for på skolebænken, viser nyt forskningsprojekt.

Ny viden: Unge i byggeriet glemmer sikkerheden

Ny forskning viser, at unge lærlinge i byggeriet ofte "glemmer" sikkerheden. I stedet har de meget fokus på at vise, hvad de duer til, og på hvorvidt de føler sig "trygge" ved det, de gør.

Radiovært og komiker Huxi Bach var vært ved arrangementet i Cirkusbygningen. Her er han flankeret af Per Christensen, Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl.

Pensionssejr i Cirkusbygningen

Cirkusbygningen emmede af klapsalver og glade ansigter, da knap 1.000 3F’ere var i København for at debattere tilbagetrækning og regeringens nu skrinlagte forhøjelse af pensionsalderen.

Én seniorhåndværker på taget er bedre end 10 på pension, mener regeringen tilsyneladende.

Økonomisk gulerod rokker ikke ved danskernes pensionsplaner

Økonomerne kommer til at forregne sig, hvis de tror, at skattenedsættelser kan få flere seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet, mener professor. Kun 12.000 seniorer kommer ind under den nuværende ordning.

- Vores pres har virket, siger 3F-formand Per Christensen.

3F jubler over Løkkes pensions-nedtur: Vores pres har virket

3F-formand Per Christensen har svært ved at få armene ned efter statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om, at pensionsalderen bliver, hvor den er.

Danskerne tjener færre penge på sort arbejde, end de gjorde tidligere, viser Rockwool Fondens seneste undersøgelse.

Se grafik: Sådan er danskernes forhold til sort arbejde

Tag et kig og få et par nedslag over, hvordan det står til med danskerne og sort arbejde anno 2016.