Gå til hovedindhold

Kornfirma skal undersøges for eksplosionsfare

Kornfirma skal undersøges for eksplosionsfare

Sønderjysk korn- og foderstoffirma er af Arbejdsmiljøklagenævnet pålagt at gennemføre arbejdspladsvurdering i forhold til eksplosionsfare.

Støv fra for eksempel korn kan i lidt større mængder føre til eksplosioner. Alligevel har det sønderjyske korn- og foderstoffirma Hindrichsens Eftf. i Højer forsøgt at slippe for Arbejdstilsynets påbud. Nu har Arbejdsmiljøklagenævnet sat punktum og godkendt påbuddet.

Virksomheden skal få foretaget en arbejdspladsvurdering i forbindelse med eksplosionsrisiko. Det skal ske i samarbejde med en autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Afgørelsen kom før sommerferien, og firmaet har frist til 1. september. Virksomheden har ansat en fem-seks mand.

Tykt støv

Arbejdstilsynets tilsynsførende så, at der nogle steder lå et 2-3 cm tykt lag støv overalt på gulv og inventar. Faren forstærkes ved, at virksomhedens korntørreri tilfører 100 grader varmt luft. Det giver risiko for brand og eksplosion.

Virksomheden har argumenteret med, at tørreriet er et lukket system. Desuden henviser virksomheden til sit forsikringsselskab, som mener, at der er rent og pænt.

Dømt

Indehaver af Hindrichsens Eftf. i Højer Arne Kallestrup Marcussen forstår ikke afgørelsen. Han er vildt uenig. Han mener, den slags krav slår små virksomheder ihjel.

- Men nu er jeg blevet dømt, og så skal det laves, siger Arne Kallestrup Marcussen.