Gå til hovedindhold

NYHEDER

Jobparate flygtninge trækker ledighedstal op

Der kom lidt flere ledige på det danske arbejdsmarked i marts.

Grafik: Se hvor meget bunden og toppen tjener

For de rigeste danskere er indkomsten næsten fordoblet siden 2000. Se her, hvad toppen og midten og almindelige lønmodtagere tjener.

1. maj bliver der traditionen tro afholdt arrangementer i hele Danmark. Billedet er fra Tangkrogen i Aarhus 1. maj 1986.

1. maj: Her er alt du behøver at vide om Arbejdernes Kampdag

Arbejdernes internationale kampdag består af lige dele brandtaler, røde faner, arbejdersange og morgenkaffe med avec. Så langt så godt. Men hvad betyder det hele, og hvordan er det opstået? Få svarene her.

Blog: Husk at stille de dumme spørgsmål 1. maj.

1. maj skal bruges til at stille de dumme, men stærkt nødvendige spørgsmål til politikerne og DJØF'ernes tomme snak, opfordrer blogger Rasmus Jønsson.

Ny EU-afgørelse blåstempler dansk Ryanair-dom

Sager, der vedrører piloter og kabinepersonales arbejdsforhold, skal afgøres ved hjælp af lovgivningen i det land, hvor de ansatte har hjemmebase. Sådan lyder afgørelse i EU-Domstolen i en belgisk sag om lavprisflyselskabet Ryanair.

Mange virksomheder har allerede indført robotter, men arbejdsmarkedet er på kanten af en ny, stor automatisering ifølge ny rapport: Fire ud af ti arbejdsopgaver kan erstattes med den eksisterende teknologi.

3F frygter ikke automatisering af arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedet står over for en ny teknologisk revolution, hvor især ufaglærte job er i farezonen, viser ny rapport. 3F frygter ikke udviklingen: Arbejdsmarkedet har altid forandret sig.

Rengøringsassistenter og portører på Aarhus Universitetshospital vil alle blive uddannet serviceassistenter.

Sejr til 500 rengøringsansatte i Aarhus: Uddannelse sikret

Regionsrådet i Region Midtjylland har vedtaget, at omkring 500 rengøringsansatte og portører på Aarhus Universitetshospital sikres en uddannelse til serviceassistenter. Udlicitering er stadig mulig, men usandsynlig, mener 3F.

Efter røvfuld til ny overenskomst – byggeformand vil mødes med medlemmerne

Et markant flertal vendte tommelfingeren ned til de nye overenskomster i byggeriet, og medlemmerne er skuffede. Det skal der gøres noget ved, lyder det fra byggegruppeformand Kim Lind Larsen, som vil mødes med medlemmerne og lytte til deres frustrationer.

Hvis du vil høre 3F-formand Per Christensen holde tale 1. maj, skal du enten til Skanderborg eller Samsø.

1. maj: Her kan du høre 3F-taler på Arbejdernes Kampdag

Siden den første fejring af 1. maj i 1890 har det med få undtagelser været en fast tradition at holde taler til diverse arrangementer rundt omkring i det ganske land. Se her, hvor det går løs i år.

EU's nye udspil vil blandt andet sikre anstændig løn til arbejdere og rettigheder på arbejdspladsen

Nyt EU-udspil forsøger at skabe tryghed i globaliseringen

Anstændig løn, socialt sikkerhedsnet og ordentligt arbejdsmiljø. Stort nyt EU-udspil har til hensigt at imødekomme EU-borgernes sociale problemer og skabe sikkerhed i en globaliseret tidsalder.