Gå til hovedindhold

NYHEDER

Rejsebrev Tur til Mozambique og Zambia gav nyt indblik

Det sydlige Afrika er andet end fattigdom og dårlig levestandard. Der findes nogle af de samme udfordringer, som vi har herhjemme.

600.000 privatansatte har fået ny overenskomst

OK17: Alle overenskomstforlig for privatansatte er faldet på plads

De sidste overenskomstforlig for privatansatte er i hus og præsenteres fredag formiddag.

20-årige Cathrine Jonas har sæsonarbejde på tobaksmarkerne. Hun får mindre i løn end sin mand  og har ingen barselsorlov. Her er hun sammen med sin mand Sekio Nkhoma og deres etårige datter Emelinda.

Gælds-slaveri på tobaksmarkerne

I Malawi er slaveri en realitet for omkring en million arbejdere i tobakssektoren. Fagbevægelsen prøver at organisere dem, men der er mange udfordringer.

Fagforeninger i protest mod præsidentdekret, der rammer arbejdsløse.

Hviderusland: Præsident angriber arbejdsløse

Den uafhængige fagbevægelse i Hviderusland kæmper mod præsident-dekret, der rammer arbejdsløse med særlig skat. Styrets svar på protesterne er fængselsstraf og bøder.

Mange EU-borgere har valgt at vende næsen hjemad efter Brexit.

Østeuropæere flygter fra Storbritannien efter Brexit

Antallet af arbejdstagere fra Østeuropa i Storbritannien er faldet med mange tusinde, siden briterne meldte sig ud af EU.

Kun otte procent af nye pensionister har intet selv sparet op

Pensionsordningerne på arbejde gør, at over halvdelen af danskerne nu løbende får ekstra penge til at klare pensionisttilværelsen. Langt flere ældre ufaglærte og faglærte modtager penge.

3F Post og PostNord har indgået aftaler om løn- og arbejdsvilkår de kommende tre år.

Ok17: Fine lønstigninger i Posten trods krise

Postbude undgår blodbad i nyt forlig. Selvom PostNord er i kæmpe problemer, får de ansatte løn og vilkår, der svarer til det øvrige private arbejdsmarked.

I 1800-tallet måtte ansatte på carlsberg drikke fire litter øl i arbejdstiden. I dag er det på de fleste arbejdspladser ikke tilladt at drikke.

Tilbageblik: Fire liter øl på en arbejdsdag var ganske normalt

I dag drikker et flertal af 3F'erne vand i løbet af arbejdsdagen. Der er sket meget siden 1800-tallet, hvor det ikke var ualmindeligt for arbejdere at drikke både brændevin og flere liter bayersk øl i arbejdstiden.

Det var ikke DF's hensigt, at 225-timers reglen skulle tolkes så stramt, siger Bent Bøgsted (tv.).

DF har fået kolde fødder på 225-timers reglen

Ankestyrelsens fortolkning af 225-timers reglen splitter parterne bag aftalen. Dansk Folkeparti mener ikke, at de svageste kontanthjælpsmodtagere, som kun kan arbejde fem timer om ugen, bør omfattes af reglen.

Glade arbejdere på Zarfati Garage efter sejren

Faglig sejr i bosættelse

30.000 palæstinensere i ulovlige israelske bosættelser mangler rettigheder. Nu har få af dem fået tilkæmpet sig en overenskomst